KEUZEPAGINA » EMOTIE-ETEN EN OVERGEWICHT

Emotie-eten bij vrouwen


Zou het niet fijn zijn als jouw leven er voortaan uit gaat zien zonder eetbuien én zonder overgewicht?

 

Vaak is het zo dat je alles al geprobeerd hebt in het walhalla van dieetproducten, afslankprogramma's, shakes etc. en je bent bijna een heuse deskundige geworden op het gebied van voeding en calorieen. Je weet waarschijnlijk precies wat gezond eten inhoudt, maar ergens blijft er een strijd ronddwalen in je lichaam: zodra er zich weer een vervelende, verdrietige, stressvolle of onrustige periode voorschoteld of je moe uit je werk komt omdat je wéér moest overwerken of je voelt je eenzaam 's avonds op de bank, dan gaat het weer helemaal mis: je gaat je emoties of verdriet 'weg-eten' met die ene hazelnootchocoladereep, waarna een zak chips ook nog wel helemaal leeg 'mag', want ja alleen dan voel ik me weer beter en hoe herkenbaar klinkt dit: 'wat kan mij het ook schelen, morgen eet ik wel minder'... Daarna moet er weer flink gelijnd worden... Dit is een ondhoudbare situatie die niet vol te houden is en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht...

 

Ik ga samen met jou aan de slag om die vicieuze cirkel voorgoed te doorbreken en  je emoties de baas te worden, waarna je weer lekker in je vel gaat zitten en je een hele andere relatie met (lekker) eten zal krijgen. Als bijkomend voordeel zal je ook weer op je ideale gewicht komen.

 

Het loslaten van een vertrouwd patroon zoals emotie-eten is niet eenvoudig. Het vraagt om moed en het nemen van verantwoordelijkheid. Daarom begeleid ik je van begin tot eind tijdens onze bijeenkomsten (zo'n 8-10 consulten). We gaan samen ontdekken waar het emotie-eten bij jou vandaan komt en je krijgt uiteraard de nodige informatie om nu eindelijk eens los te komen van het emotie-eten.  Welke behoefte wil je opvullen met eten? Is dit behoefte aan liefde, een luisterend oor of rust? Voel je je eenzaam of boos? Heb je (liefdes)verdriet? Samen gaan we op onderzoek en zorgen dat je nu echt eens afkomt van emotie-eten en zorgen we dat je weer op je ideale gewicht komt en nog belangrijker dat je op gewicht blijft, zonder op een dieet te hoeven!

 

Hoe gaan de consulten in zijn werk?

De aanpak van Liv for You is gebaseerd op een combinatie van Mindfulness en de Acceptance Commitment Therapie (ATC). Beide therapeutische benaderingen zijn momenteel sterk in opkomst. Ze hebben een sterke theoretische basis en er is veel onderzoek naar gedaan. Het wordt steeds vaker toegepast met heel goede resultaten bij emotie-eten. Je leert stap-voor-stap omgaan met gedachten en gevoelens die grote invloed hebben op je eetgedrag. Bij deze nieuwe aanpak worden die gedachten en gevoelens niet langer vermeden of onderdrukt, maar juist herkend en geaccepteerd. om een harmonieuze relatie met eten te ontwikkelen is het nodig om te leren luisteren naar de diepere wijsheid van je lichaam. Hierdoor ervaar je wanneer en hoeveel je kunt eten zonder schuldgevoel of de neiging om te overeten. Met deze aanpak ontwikkel je een gezond eetgedrag en ontdek je hoe je van eten kunt genieten. Wat uiteraard positieve gevolgen heeft voor je gewicht.

 

Wil je nu echt eens je emotie-eten-patroon doorbreken maar weet je niet hoe en hoe je dit volhoudt?

Maak gerust een afspraak met mij en we gaan samen kijken hoe we nu eindelijk dit (eet)patroon eens kunnen doorbreken livforyou@ziggo.nl 

 

Wat kan het je opleveren...

  • Je gewicht is niet langer een probleem
  • Je leert om te gaan met moeilijke emoties
  • Je bent eindelijk af van dat eeuwige gejojo met je gewicht
  • Je leert jezelf te waarderen en je energie te richten op wat werkelijk belangrijk voor je is
  • Eindelijk kan je weer genieten van eten, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen
  • Je barst weer van de energie
  • En eindelijk hoef je geen talloze euro's meer uit te geven aan welke vorm van dieten ook, wat kan je allemaal wel niet voor leuks doen van het geld wat je vanaf nu over gaat houden...

Wat nou als ik in een emotionele periode terecht kom en emotie-eten weer op de loer ligt...

Ik leer je wat te doen als er emoties, spanningen of stress in je leven optreden. Ik leer je om te kijken naar de oorzaak van het emotie-eten. Welke tekorten wil je hiermee opvullen? Deze inzichten gaan we stap voor stap bereiken met elkaar. 

 

Kies niet weer voor het zoveelste dieet, maar leer hoe je je leven kan veranderen en je weer meer rust, ontspanning, slaap, energie, liefde, waardering en balans binnen je gezin kan creeeren. En dit zonder dat je al deze behoeften vervult met eten. Dit alles zonder (weer) op een dieet te hoeven!