Allergie├źn bij hond & kat

Vele honden en ook katten hebben te maken met allergieën. Een allergie voor voedsel kan worden veroorzaakt doordat er bijvoorbeeld vlees wordt verwerkt wat eigenlijk niet meer geschikt is om te verwerken voor mensen, maar nog steeds gebruikt mag worden om voer voor dieren te maken. Je kunt hierbij denken aan een dier wat antibiotica heeft gehad.

Ook komen allergische reacties vaak voor op de chemische bijproducten of van soja, maïs en granen. Een hond maar ook een kat reageert vaak met jeuk, haaruitval, diarree, overgeven, hangerig en/of slap zijn.

 

Wat kunt hier tegen doen?

Om te beginnen kunt u ervoor zorgen dat het voedsel wat uw hond en/of kat krijgt van een goede kwaliteit is. De ingrediënten die verwerkt zijn moeten niet van afvalproducten worden gemaakt en vrij zijn van chemische toevoegingen, vulstoffen en dier-. en plantenmelen.

Er is een grote kans dat na een aantal weken de problemen bijna weg of zelfs al helemaal verdwenen zijn. Probeer 4-6 weken Anifit en bekijk het resultaat. Ik kom graag bij u langs om u hierover meer te vertellen en uit te leggen (aan het consult zijn geen kosten verbonden). Vul het formulier hieronder in of mail naar info@livfordogs.nl