Voedingsconsult op maat  voor uw hond of kat -Kosteloos

Op locatie of per e-mail 

Gezonde voeding is voor uw hond of kat net zo belangrijk als voor ons. Maar wat is nou gezonde voeding voor uw hond of kat? Tijdens een (gratis) voedingsconsult bij u thuis of per mail kijk ik naar de hond of uw kat in zijn geheel, naar zijn conditie, evt. allergieën, gezondheidsproblemen, zijn gewicht, zijn dagelijkse bezigheden, zijn leeftijd etc. Het voedingsadvies is gebaseerd op de producten van Anifit. Dit omdat ik volledig achter de visie van Anifit sta en ik vele goede ervaringen heb met het voer voor zowel de hond als kat. Wil je alvast meer weten over de producten, bekijk ze dan gerust in mijn webshop voor honden en katten.

Maar waarom adviseer je nu juist vlees? Er is al zoveel keuze en misleiding...

De voedingsmarkt voor huisdieren is tegenwoordig zo groot, maar bijna niemand weet precies wat hij zijn dier voorschotelt. Je wordt misleid door allerlei verpakkingen met mooie spreuken die je willen laten geloven het beste voor jouw dier te zijn. Maar is dat ook zo? Er is tegenwoordig voor elk probleem of elk ras een speciaal voer of dieetvoer, wat eigenlijk onzin is en meestal een goede doordachte verkooptruc van de voedingsindustrie. Die spelen er handig op in dat de baasjes uiteraard het beste voor hun dier willen en dan ook nog zo makkelijk mogelijk. Daarbij komt nog dat als je bijvoorbeeld in de supermarkt bent, er niemand is die je vragen kan beantwoorden. Dus waar let je dan op? 

In de meeste dierenvoeding zitten stoffen die je er niet in wilt hebben zoals conserveringsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen, granen, diermeel, plantenmeel en ga zo maar door. Het voedsel is meestal zo bewerkt dat het er niet eens meer uitziet als dat wat de hond en kat nodig heeft, namelijk vlees. Al deze toegevoegde rotzooi en bewerkt voer kan voor veel problemen zorgen. Dit is niet altijd direct duidelijk maar kan ook pas jaren later aan het licht komen. Hoe vaak hoor je tegenwoordig niet dat een hond een allergie heeft? En dat dit zomaar ineens kwam opzetten. Al die schadelijke stoffen hopen zich op in het lichaam van de hond of kat en zwakken daarmee het immuunsysteem af waardoor dus zulke dingen als allergieën kunnen ontstaan. Ook zitten er meestal teveel koolhydraten in het voer. Hierdoor loopt uw hond of kat het gevaar te dik te worden en dit zorgt weer voor een tal van andere problemen, zoals gewrichtsaandoeningen, grotere risico's bij operaties en vergrote kans op diabetes.

Waarom adviseer je vlees en geen brokken?

De discussie tussen vlees of brokken voeren is eindeloos en ook ik heb hier jaren mee rondgelopen en uitgespit wat nou het beste is voor mijn viervoeters. Want de één zegt dit en de ander vliegt er bovenop met zijn mening over het andere. Vaak leidt dit tot heftige discussies onder huisdiereigenaren, waarbij iedereen het beter denkt te weten. Ik heb besloten om mijn eigen weg hierbij in te slaan en mijn keuze te maken met mijn gevoel en logica. Hierbij kwam ik met volle 100% overtuiging uit op Anifit. En dit is terug te zien op de gezondheid van mijn honden en kat en de dieren in mijn omgeving die ik op Anifit heb mogen zetten. Meer bewijs heb ik niet nodig dan het aanzien van gezonde, fitte en goed in hun vel zittende huisdieren. Zoals je bij op de pagina 'Wie is Liv for Dogs' kunt lezen heb ik jaren getobd met (heftige) allergieën en overgewicht bij mijn honden en denk ik nu had ik maar eerder Anifit ontdekt. Ik heb echt soms huilend bij de mand van de hond gezeten als ik zag hoe mijn hond moest lijden aan zijn jeuk en pijn. 

Om toch een beetje te verduidelijken waarom ik de keuze maak voor Anifit vlees i.p.v. brokken is als volgt: Brokken zijn een kunstmatig vervaardigd product en is vooral makkelijk voor het baasje (Ja, dit gold ook zeker voor mij in het verleden!). Maar zo gezond als vaak gedacht wordt zijn brokken niet. Dier- en plantenmeel en granen worden gemengd en onder hoge druk en zeer hoge temperaturen (140-400 graden) samengeperst tot een brok. Vlees is hierin meestal ver te zoeken, hooguit 4-20%! Daarover wordt vet gesproeid om het allemaal wat smakelijker te maken en om ervoor te zorgen dat het niet ranzig wordt, worden er conserveringsmiddelen aan toegevoegd met vaak ook nog smaakversterkers, aroma's en suikers om het geheel smaakvoller te maken. Het hoge koolhydraatgehalte zorgt ervoor dat de kans op overgewicht vergroot is. 

 

Wist je dat als je 1 beker brokken geeft de hond of kat daarbij bekers water moet drinken om aan zijn dagelijkse behoefte aan water te komen? Omdat hij dit niet uit de brokken kan halen. Dit is enorm veel en onmogelijk haalbaar, waardoor problemen met de nieren kunnen ontstaan. Met alle gevolgen van dien.

Maar leuk zo'n verhaal, maar wat is nu wel gezonde voeding dan voor mijn hond of kat?

  • een hoog vleesgehalte
  • goede kwaliteit van het vlees (geschikt voor menselijke consumptie, geen afvalvlees)
  • geen toegevoegde vetten, alleen die in het vlees zelf zitten
  • geen conserveringsmiddelen
  • geen toegevoegde suiker
  • geen kunstmatige toevoegingen
  • geen granen, mais en soja

 

Anifit maaltijden bevatten 100% van de voedingsbehoeften van uw huisdier en zijn goedgekeurde complete maaltijden. Premium-kwaliteit is prioriteit en zorgt ervoor dat u uw huisdier van lekker en gezond eten voorziet:

  • Best mogelijke versheid en kwaliteit van onze ingrediënten.
  • 100% puur vlees van levensmiddelenkwaliteit (vlees is afkomstig uit Zweden)
  • Strikt verbod op diermeel, plantaardige meelsoorten, conserveermiddelen, kleurstoffen, smaakversterkers, smaakstoffen, suiker en anders schadelijke chemische stoffen

Anifit beloofd niet alleen hoge kwaliteit, maar zijn ook onderworpen aan strenge controles: Anifit is gecertificeerd volgens IFS (International Food Standard)1) ISO 22000 (Management van voedselveiligheid) 2) ISO 9001 (Kwaliteitsbeheer) en biologische regelgeving en is geïnspecteerd door auditors van TUV en BSC OKO Garantie GmbH (DE-OKO-001_

 

Graag vertel ik u meer in een persoonlijk consult. Aan dit consult zijn géén kosten verbonden. (mits u binnen de regio woont, (Hoeksche Waard, Ridderkerk, Barendrecht) anders komen er reiskosten bij, zie contactpagina)

Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met  u op of mail naar info@livfordogs.nl